Tallers Barcelona, al matí

Els tallers tindran lloc simultàniament a les conferències.

L’assistent a les conferències que surti de l’auditori per participar en algun dels tallers conservarà la plaça a l’auditori. És a dir, que per anar a un taller no es perd la plaça a l’auditori.

L’idioma del taller es consensuarà entre els assistents i el ponent.

Dissabte 18 d’abril

11:05-00:00 h

Com fer un bon bloc de viatges

Associació Barcelona Travel Bloggers (Gema Santiago)

Gema és sòcia de l’Associació Barcelona Travel Bloggers, autora del blog divinos sabores, consultora en màrqueting digital gastronòmic i ha estat gestora de restaurants i d’hotels durant més de 20 anys. Les seves passions són la gastronomia, les relacions públiques i les xarxes socials. Es dedica a assessorar restaurants, hotels, establiments gastronòmics, xefs, productors i marques corporatives en presència i estratègia digital i a l’organització d’esdeveniments. També és formadora individualitzada o col·lectives per a associacions i gremis, autònoms, professionals i emprenedors. Per si amb això no n’hi hagués prou, és coordinadora al programa de ràdio @SocialSlang, a l’espai #SaboresDigitales específic del sector gastronòmic, hoteler i turístic.

Contingut del taller:

Per què i per a què tenir un bloc; quin tipus de bloc fer; com començar, plataformes; disseny del bloc; quin tipus de contingut publicar; errors clàssics i grans encerts.

 

12:05-12:50 h

Com fer vídeos dels teus viatges

Joan Planas

Amb un documental i diversos curtmetratges premiats, Joan és un director de cinema marcadament social. Des dels seus inicis ha cregut en el potencial de l’audiovisual a internet, sent nominat als premis BOB’s (2007) com a millor videobloc. També va crear la campanya viral del moviment Abrazos Gratis en castellà. Va treballar a minube a realitzador i muntador i en els projectes multimèdia Buscando Historias i España desde el bar. En el seu afany per veure i contar, Joan ha viatjat a la recerca d’històries per l’Amèrica central, documentant la pobresa, parlant de política i descobrint la seva gent. A Àsia va descobrir les cultures i religions que conviuen a la Xina, Cambodja, Birmània, Filipines i Tailàndia. També ha viatjat per altres parts del món i encara li queden moltes més que espera descobrir i, per què no, documentar.

Contingut del taller:

Quin equip és imprescindible i quina no; com filmar durant el viatge; què fer amb el que es filma (emmagatzematge, publicació …); com editar els vídeos.

 

12:55-13:50 h

Com escriure i autopublicar el teu llibre

Xavier Molins i Carme Corretgé

El 2005 Xavier i Carme van decidir fer la seva primera volta al món. Fruit d’aquell viatge, autopublicaron seu primer llibre: Diario de viaje de un viaje diario. El 2008 van emprendre una altra volta al món, aquest cop amb la intenció de viure viatjant, de viatjar vivint. A la tornada van publicar Pasaporte hacia ningún lugar. La seva tercera volta al món, que van iniciar el 2011, va ser molt especial i es van reafirmar en la seva vocació d’escriptors malgrat les  dificultats, amb el seu llibre Todo al 69. Una vuelta a un mundo en crisis. El seu últim projecte literari ha estat la novel·la La Ambulancia. Una historia de amor en el exilio, , escrita aquesta vegada per Xavier en solitari, basada en una història real i que transcorre en el marc històric de la Guerra Civil espanyola. Actualment continuen viatjant en companyia de la seva filla Àsia, escrivint i dedicant-se per complet al seu projecte web http://lavueltaalmundo.net, que inclou el que ells mateixos anomenen «Camí Solidari», la realització de petits projectes humanitaris en els llocs pels quals viatgen. A més, organitzen i guien viatges que intenten transmetre la seva filosofia com a viatgers. A través del seu web també imparteixen tallers per desenvolupar un  negoci en línia que permeti viure viatjant.

Contingut del taller:

Per què i per a què escriure sobre els nostres viatges?; Temes. Inspiració en ruta i trucs per començar; Aspectes a potenciar i el que hauríem d’evitar; Reelaboració, revisió i edició; Opcions de publicació. Procés d’autopublicació; Venda i distribució.

Tot això es posible gràcies a:
  
 

Fes clic aquí per coneixer els patrocinadors del esdeveniment

Fes clic aquí per veure el detall de les conferències del divendres 17.

Fes clic aquí per veure el detall de les conferències del dissabte 18 al matí.

Fes clic aquí per veure el detall de les conferències del dissabte 18 a la tarda.

Fes clic aquí per veure el detall dels tallers del dissabte 18 al matí

Fes clic aquí per veure el detall dels tallers del dissabte 18 a la tarda.

Fes clic aquí per veure el programa complet

Fes clic aquí per veure on y quan

Reserva d’entrades