Tallers Barcelona, a la tarda

Els tallers es faran simultàniament amb les conferències. L’assistent a les conferències que surti de l’auditori per participar en algun dels tallers conservarà la plaça a l’auditori. És a dir, que per anar a un taller no  es perd la plaça a l’auditori.

L’idioma del taller es consensuarà entre els assistents i el ponent.

Dissabte 18 d’abril

16:15-17:30 h

Com preparar un gran viatge amb bicicleta.

Martina Ribalta i Mateu Marcet

Martina i Mateu havien fet molts viatges curts amb bicicleta abans d’emprendre el que seria el seu gran viatge. L’1 de setembre de 2011 van carregar les seves bicicletes i van començar a pedalar a Barcelona. Onze mesos més tard i amb un bon feix d’experiències acumulades a través del que queda de la Ruta de la Seda, arribaven a la plaça Tiananmen. 17.462 km els separaven del punt d’origen. Van escriure el bloc Per un plat de pinyons

No es consideren ciclistes ortodoxos, no segueixen el tour i sempre s’obliden cap a quin costat es desenrosquen els pedals. No són ecologistes recalcitrants ni esportistes d’elit. I no tenen per costum sortir a buscar-se a si mateixos ni al seu costat zen. Tampoc es consideren grans viatgers: els agrada més aviat sortir a fer el guiri d’una forma desenfadada i van escollir la bicicleta perquè creuen que és el mitjà de transport que més s’adapta a la seva forma de fer i conèixer. En general es riuen bastant d’ells mateixos i del determinisme d’estar per casa. I diuen que creure en el Destí és l’excusa perfecta per no moure el cul de la cadira.

Contingut del taller:

Previs: Conèixer-se a un mateix, conèixer la bici i conèixer les persones amb les quals hom viatjarà; Planificació: documentació, ruta, clima, pressupost, visats, assegurança …; Equipatge i bicicletes: dels bàsics als essencials passant pels indispensables (farmàcia, cuina, eines i recanvis, campament…); Comunicació: amb la gent que trobes i amb els de casa; Documentació: la que generem (fotos, textos, bloc) i la que consumim (perfils de ruta, clima, fòrums …); Balanç: balanç del nostre viatge en dades (economia, avaries, clima …).

marroc_ago_2014_

17:35 – 18:30 h

Com mantenir-te sa en el teu gran viatge.

Manuel Linares i Laura Larrégola (ViajarSeguro.org)

Manuel i Laura, a més d’amants dels viatges, són metges amb una àmplia experiència en medicina tropical i del viatger. Són part fonamental de Viajarseguro.org, un projecte solidari dirigit per un gran equip de professionals sanitaris de la Fundación io. En aquesta plataforma digital, a més de proporcionar informació sanitària, donen consell personalitzat i en temps real sobre salut abans, durant i després del viatge. Ofereixen una visió detallada i àmplia per països en matèria de malalties, vacunes i riscos o alertes locals. L’objectiu és prevenir les complicacions de salut tenint en compte les circumstàncies a què un turista internacional pugui estar exposat.

Contingut del taller:

Com preparar-se per un gran viatge: revisions, vacunes, farmaciola …; com mantenir la salut durant el viatge: precaucions, malalties més comunes i com tractar-les; després del viatge: revisions i possibles problemes.

Tot això es posible gràcies a:
  
 

Fes clic aquí per coneixer els patrocinadors del esdeveniment

Fes clic aquí per veure el detall de les conferències del divendres 17.

Fes clic aquí per veure el detall de les conferències del dissabte 18 al matí.

Fes clic aquí per veure el detall de les conferències del dissabte 18 a la tarda.

Fes clic aquí per veure el detall dels tallers del dissabte 18 al matí

Fes clic aquí per veure el detall dels tallers del dissabte 18 a la tarda.

Fes clic aquí per veure el programa complet

Fes clic aquí per veure on y quan

Reserva d’entrades